Sola

Sola kommune har på planen 10 nærturer som de legger til rette sammen med turistforeningen. Så langt er 7 stykker merket og man jobber for fullt med å få på plass resten. 

Sentrum, tur nr 1

6 km, 1t15min. Kjekk kveldstur. Dette er liksom spaserturen når det er mørkt og kanskje litt kaldt og vått. En ypperlig kveldstur hvis du i tillegg har hund (noe jeg mangler for tiden men en dag kanskje...) Det slår meg stadig vekk hvor kjekt det er med disse nærturene når mørket kommer så tidlig. Litt kort tur kanskje sånn sett ut i fra ett slanke/kom i form perspektiv men likevel. Variabelt med merking langs denne turen, gpx fil på mobilen var grei å ha.Kun asfalt hele turen så man holder seg ren (om ikke pen) og stort sett flatt over alt. Helt ypperlig hvis man ikke orker å gå tur men tar seg en tur likevel.

Joa, tur nr 2

6 km, 1t15min. En kort nærtur og litt skuffende at den gikk kun på asfalt. Smått med turstier, mulig Sola ikke har sett noe behov for dette? Merkingen er absolutt ikke av samme kvalitet som i Stavanger og Sandnes og jeg fulgte derfor heller ruten på kartet. Denne stemte heller ikke helt med merkingen, der det var merker. I tillegg tok ruten på kartet deg med på en temmelig hasardiøs tur over 510. Beskrivelsen av turen på Sola Kommune sine sider stemmer heller ikke med selve turen. Men lett-gått og greit. En tur man ikke husker så mye av og heller ikke kommer til å gjenta sånn uten videre. Litt rart, jeg er sikker på at man kunne gjort mer ut av denne turen. Joa har jo sine absolutte flotte sider

Skadberg, tur nr 3

5,5 km, 1t 5min, Gjesp. Kjedelig kjedelig kjedelig. Men har du en hund eller en kamerat i elendig form som du vil lufte så er det greit nok. Helt elendig merket.
Jeg skjønte jo hva slags tur det ville bli, men dårlig tid og sent på kvelden så var dette helt greit. Hensikten med disse turene er jo at folk som bor i nærheten skal komme seg ut og bevege seg. Ett helsetiltak og sånt sett greit nok. Men må det værebareasfalt og kjedelig. Sandnes og Stavanger har jo godt merket turer som går gjennom turområder og flott natur. Sola kan vel ikke bare være asfalt og stygge bygninger? For sikkerhets skyld så la jeg på skikkelig kjedelig musikk også.

Tjelta, tur nr 9

7,6km og 1,5 timer
Ikke så mye bilder fra denne kveldsturen. Både på grunn av at jeg hadde hyggelig turfølge som hadde vokst opp i området og på grunn av at det ble veldig mørkt. Men en flott kveldstur der min med-turinne fortalte om sin oppvekst i området.
Det er en skikkelig lettgått kosetur. Litt dumt at det som vanlig er en ren asfalttur (sånn er det i Sola) og at det dessverre er lite å se på- Men Ræge kirke er flott opplyst på natten, radaren på Bråtavarden (trollets tyggegummi kule) ser flott ut i mørket og kult å spasere gjennom Hålandsmarka.
Fin kveldstur og kan tas i allslags vær.

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden