Forståelig frustrasjon

…når selv ikke høyere utdannelse på engelsk strekker til. Blir aldri lei av denne.

Helitur i Ryfylke 15.09.21

En heftig tur preget av intens jobbing fra hele gjengen. 7 fjell, vedlikehold og utskifting av diverse utstyr og kamp mot tiden. Det er høst og mørket kommer stadig tidligere

Lysenut

Tur med helikopter til Lysenut. Verdens aller beste måte å bestige det fjellet på

Minnetanker

Når jeg bare lar minnene og tankene flyte :-)

Jobbtur til Djupingnuten

En av de mer heftige jobbene i år. Egentlig ikke en film som har noe på disse sidene å gjøre. Men kundene våre likte den fryktelig godt og delte villig vekk. Så den skal få ligge her litt.
Dette var en oppgave som kombinerte ingeniørarbeid, montørarbeid, blikkenslagerarbeid og mye æresfølelse i forhold til å gjøre en god jobb med bra kvalitet.

The attacking pig

Griseangrep med mye lyd og masse sinne. Om jeg følte redsel? Nope. Tenkte mer 'koffer gidde an'

Flytur med ishogging

Fryktelig tung tur. Som regel, noen ganger hver vinter, så må vi avgårde og rense antenner for snø og is. Denne gangen var det ille, mer is enn hva vi noen gang har sett før. 2 cm med snø og en halvmeter med is. Kollegaen min tok første 'tørn' (kan ikke være 2 stk i masten på en gang på grunn av is nedfall). Aldeles utslitt kom han seg ned slik at jeg kunne ta 'tørn' nr 2. Vi fikk tatt de fleste med ett unntak. Den ene var så fullstendig innkapslet og vi klarte heller ikke å komme oss bort til den. I tillegg til at vi var utslitt. Og utslitte mennesker klatrer ikke i ismaster.

Eikjefjedlet

Egentlig bare tull å laste opp denne videoen. Men plutselig fikk vi en dag med vinter. Så da så. Eikjefjedlet hvor vi var på jobb, hører med til Vardejakten til Ålgård Orientering. 12 varder/nuter som er med og de fleste er lett tilgjengelige. Regnet ut at jeg har ihvertfall vært på 9 stk. Tar det kanskje som ett prosjekt en vår/sommer/høst å komme meg opp på alle 12 i samme sesong.

Varmekro tur med helikopter 27.12.19

Årets siste tur. Fantastisk vær og kult med morgensol på omtrent hele turen. Therese og Ørjan ble med og jeg vil tro at Therese elsket selve flyturen. Å vente på meg og Ørjan som jobbet var nok ikke like spennende.

Ryfylketur med helikopter November 2019

Fantastisk vær og fantastisk natur på denne helituren. Overgangen mellom høst og vinter gir en egen naturopplevelse, spesielt når du får fly på vår måte og får lande med jevne mellomrom. Min sønn, Ørjan, var med på jobben og kommenterte 'eg hadde glømt kor utroligt kjekt dette e'. Alle bør få seg en helikopter sightseeing en gang i livet.

Et griseliv

Av og til blir jeg beskrevet som en gammel gris. I denne filmen fikk jeg ett glimt av hvordan det er å være en gammel gris og de har det jo helt ok. Veksler mellom å late seg i skauen, spise og velte seg litt i god gammeldags sørpe. De har det jo egentlig helt greit. Ingenting som vitnet om noe storskala industriproduksjon der i gården.
Normalt treffer jeg på hester i området så dette var en virkelig hyggelig overraskelse, det med å treffe åndsfrender mener jeg.

Turidmåke

For en sommer det har vært. Vi har fått følge det spennende livet til Turidmåke fra tidlig barnestadium til nesten voksen. Og for ett liv. Spenningen har vært til å ta og føle på. Vil hun klare seg, vil katten ta henne og hva med de ufyselige skjærene som har plaget henne fra dag en? Oppofrende, skrikende og vaktsomme foreldre har passet på hele tiden. Allikevel så har det vært daglige (og nattlige) drama. Turidmåke har flydd sin vei nå, hun er ikke dypt savnet og det er godt å få oppleve fredfulle netter uten skrik og jammer igjen. Måtte du bli borte for godt di skrikhøne.

En (nesten) perfekt dag

Pussig hvordan alt bare går på skinner av og til. Men sånn er det vel når man har bare flinke folk rundt seg, betyr ikke så mye at man ikke er helt på høyden selv liksom :-) 6 topper på en dag gikk (nesten) unna som en drøm. Kun 2 ting man kunne stusse over, 1 defekt hengelås og en flyger som påsto at han ikke ville ta med seg de siste kjeksene sine inn i helikopteret før vi fløy hjem fra den siste toppen, det vil si han tvangsspiste oss med kjeksene sine. Litt sånn som når man var liten og ikke fikk lov å gå fra bordet før maten var spist opp. Som voksen slipper man altså ikke inn i helikopteret før kjeksen er spist opp. En nokså ny og uvanlig men viktig erfaring å ta med seg videre i livet. Lou Reed spiller opp med A Perfect Day. Musikken passer ikke helt men tittelen passer ihvertfall....by the way, kjeksene var knallgode :-)

Ryfylketur sett ovenfra og nedentil

Sykt ambisiøs tur som endte lykkelig. De få solskinnsdagene vi har må utnyttes så mye som mulig når det er snakk om helikopter tur. Thomas, fygeren, fyrte opp helikopteret klokken 0800 om morgenen skrudde ikke igjen fueltilførselen før 1930. En dag med mye klatring opp og ned i master men alt gikk så glatt som det glatteste smør. Sytefaktoren var høy hele tiden men null og niks nøling. Og Thomas fygeren fikk til og med en ørret på nærmere 1 kg i Blåsjømagasinet.

Sandveparken i vårblomstring

Sandveparken viser seg fra sin beste side når våren er på plass

Kodden

'Kodden?' seie du, 'kor e kodden?' Kodden er langt borte i ingenmannsland. Ingen strøm i området, ingen mobildekning, kun masse med billige hytter. Ingen familier får med seg ungdommene sine på hyttetur der. Og jeg fløy bare fort inn og ut med helikopter, for å fylle på diesel i tankene til Nødnett.

Jobbtur til Gjesdal

Som den feltingeniøren og turmennesket jeg er så setter jeg pris på svibruk. Greit å svi av litt lyng og kratt slik at man får åpnet opp områdene og får litt andre og ofte mer nyttige ting frem. Men litt ekstra ryker det jo, stålormer, mus etc går av og til med i flammene

Ett drama i 3 akter

Dramatikken som ingen ende ville ta. Hmm. Eller kanskje ikke så veldig dramatisk. Men allikevel.

Vikesåsitene

I fantastisk vær fikk vi gå opp på 2 topper og gjøre vedlikeholdsarbeid for en av våre trofaste kunder :-)

Kenya Highlights

En utrolig opplevelse som vi begynte å tenke på etter vår tur til Nord-Irland. Å sammenligne opplevelser er vanskelig, men alle bør dra på safari i Afrika minst en gang i livet. Inkludert her er bildet av 2 av de siste 5 hvite neshornene i verden. Nå e de vel bare 3 igjen? Disse var inngjerdet på ett stort område av strømgjerder. Guiden vår regnet med at de hadde ca 30 min levetid hvis de slapp dem løs i nasjonalparken. Siklende snikskyttere fulgte med hele tiden.

Causeway Coast Way høydepunkt

8 høydepunkter fra vandringen vår langs kysten i Nord Irland

Cowgirls på Høle

Av og til må man være tålmodig og bare vente. Med litt filming og sånn så går tiden mye fortere

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden