18. mar, 2019

Sveklingene

Det e litt rart. At forfallet vårt ikkje bare e utenpå, men at det e minst liga gale innenpå. Og med alder og forfall så fortrenge pingligheten vårs modigheten. Den der ungdommelige friskheten og pågangsmotet forsvinne liksom bare inn i intetheten.

Me gamle menn slår oss ikkje, me går sundt. Før i tiå, når me datt så konne me kanskje forstua någe eller få ett blåmerke. Og hadde me andre vondter inni oss, så gjekk det alltid øve.

Men nå brekke me ting, og vondtene inni oss e enten tegn på begynnande hjerteinfarkt, kreft, forvokste prostata, blødende magesår eller andre spinngalne ting

Me prøve aligavel å oppføra oss som om det skolle gå øve. Eller det e ikkje heilt sant når det gjelde meg. Før i tiå så gjekk eg te lege kvert 6 år. Det mesta av vondter forsvant jo av seg sjøl.

Eg fekk frikort her om dagen. Og eg hadde vært hos legen 6 ganger i fjor såg eg på kortet.

Og eg huske 5 gangen eg va innom. Eg skjemdes. Og unnskyldte meg ovenfor legen for at eg plagde an så møje. ‘Det går kjempefint Guggedal’ sa an ’ kver gang du komme så e det med någe ordentlige greier’. Då hadde eg gått med knekte neve i 2 uker, og pussig nok så gjekk det ikkje øve. Sånn så eg hadde forventa.

Og det at me går så lett sundt gjør oss litt forsiktige og redde. Me vett jo at me knekke ting inni oss lett og at det ska ikkje så møje te før me dør.

Før i tiå når du bomma på ett trappetrinn så tenkte du ‘oops’. Nå kjenne du på følelsen av at du ska dø, heilt fra det sekundet du bomme te at foten din lande trygt på neste trinn. Og du står fjellstøtt igjen. På det tredje nederste trinnet.

Du e blitt ei pingla.

Og det e jo ganske konfliktfylt. Du vett at der e någe gale når du har knekt någe eller kjenne på adle vondtene dine. Du har ein mistanke om ka det kan vær. Men du vil helst ikkje gå te legen. Han kan jo finna på å bekrefta mistankene dine. Og det kan jo vær ein katastrofe. Oss gamlingar e jo uunværlige på jobben. Legen kan finna på å gipsa oss eller gje oss medisiner og skriva ut sjukemelding. Og då går det heilt sikkert drit på jobben.

Det e ikkje lett

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden