22. feb, 2019

Bucket listå

Eg slite litt med å få tak på det der med ‘bucket’ liste

Der står du altså oppå bøttå, med tauet rundt halsen og så ska du laga deg ei lista med ting du ska gjør før du spenne vekk bøttå og henge og daue der i tauet.

Syge greier.

Og menn flest gjør heldigvis ikkje det. Lage domme stressende lister før de seie takk og farvel te verden og drar avgårde på sin siste tur.

Men någen syns at det e litt stas. Skrøyde på seg lister og ting de har gjort og fantastiske ting så de ska gjør.

Her kan du se ett typisk eksempel på kladden te ei lista. 

  1. Reisa og oppleva ein plass du har drømt om heila livet (tur te Australia)
  2. Gjør ein uselvisk ting (doner ei nyra mens du leve uten at någen vett det)
  3. Gjør någe så drar deg langt utenfor komfort sonen din (hopp i fallskjerm)
  4. Gjør någe så endre ett aent menneske sitt liv på ein positiv måte (skaff drømmejobben te någen)
  5. Lær deg ett aent språk (portugisisk)

Ok då, eg drømme om å reisa te Alice Spring. I Australia. Og grunnen e så umandigt så det går an å få det. Det e så pass umandigt at eg har aldri fortalt det te någen.

Grunnen e at eg for 41 år siden satt å leste ei bok så hette ‘En by som Alice’. Eg kan lata som om det va ein krigsroman, men egentlig va det ein kjærlighetsroman om Jean og Jim. Fantastiske bok som e blitt ein klassiker. Anbefales på det varmeste. Og eg blei hekta og ville reisa te den der plassen.

Men det e jo bare tull. Det e kjempelangt å reisa te Australia, det e dritdyrt og den der ørkenbyen ligge midt inne på kontinentet. Møje pengar, stress og garantert ikkje den finaste plassen i Australia å reisa te.

Å gjør ein uselviske ting? For meg betyr det at du gjør fantastiske positive ting for ett aent menneske uten at någen vett om det. Hvis de vett det så e det jo ikkje uselvisk. I det du fortelle det eller vise någen andre ka du har gjort så e du jo ute itte skrøyt. Du vil at de andre ska syns at du e fantastiske. Egoisme kalles det og e overhode ikkje uselvisk.

Vis fram kakå du har bakt te någen du vil vær snill med, på facebook. Kyss meg ein visse plass hvis du syns det e uselvisk.

Og hvis du e ein fyr så klare å vær heilt uselvisk, kor kjedligt e vel ikkje det. Itte at du har sparka vekk den der bøttå under beinå så havne du i gravå. Og på gravsteinen vil det ikkje stå at du va snill og raus, sjøl om du va det. Ingen vett om det for pokker. På steinen din så står det sannsynligvis ‘Her ligge ein greie fyr’.

Komfort sonen din? Ok, hos meg går det på å gjør sånne ting som eg ikkje har kontroll øve. Tenk deg at du gjør ett tandemhopp med fallskjerm. Han andre fyren styre skjermen. Dokke ramle nerøve. ‘Eg slite litt med skjermen’ brøle han plutseligt i håve ditt. Du vrenge håve ditt, ser skjermen ligne på ei pylsa. ‘Bruuuuk reseeerveskjermen’ brøle du tebake. ‘Hæ’ seie han. Ikkje har du kontroll øve pakking av skjermane, ikkje har du kontroll øve hoppet og du e dritredde høyder. Koffer gjør någe sånn. Koffer gjør ting så e så grævla e vondt. Koffer ha det med på ei ønskelista. Du oppleve jo ingen adrenalinkick hvis du e daue. 

Gjør någe så endre ett aent menneske sitt liv på ein positiv måte? Der har du ein utfordring. Me prøve jo på det kver dag. Fortelle de rondt oss kor fantastiske de e. Kor flinke de e. Prøve å gjør dagane litt lettare for de.

Men du kan gjør det kver dag i hundre år og så seie du te de ein dag ‘drittsekk’ Gjett ka de huske. Gjett om det e de trillion gangene du sa at de va fantastiske eller om det e den eine gangen du sa drittsekk te de som sitte igjen i håvene dis.

Du klare det ikkje, ein tertillion ganger med positivitet blir grusa av ett mikrosekund med negativitet. De sissilion gangene du har gjort gode gjerningar blir utligna av ein liten misforstått egoistisk handling.

Lær deg ett nytt språk? Hørres kult ut. Kinesisk eller portugisisk eller någe aent som du aldri får bruk for. Bruk opp den der dyrbare tiå du har igjen før bøttå klaske i golvet på någe totalt ubrukeligt. Någe du nesten aldri får bruk for. Du bor i Norge for pokker. Omtrent adle snakke norsk. Du klare deg med det. Kanskje engelsk i tillegg hvis du skolle snofla borti ein bortkommen utlending i fjedlet.

Har du ei bucket lista? Hiv an oppi bøttå der an hørre hjemma.

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden