23. des, 2017

Kos og klem

Så e det tid for den store klemmetiden. Og eg hate det. Eg e overhode ingen klemmar. Av ein eller aen grunn så tar klemmegreiene seg voldsomt opp i julatiå. Og for oss så ikkje e så urbane eller e sånn koseskrudd sammen så e det nesten ikkje te å holda ut.

Ok, ein ting e når det komme te familie og sånn, då e det bare te å akseptera det. Men ærlig talt, oss ikkje klemmera e jo glad i de rondt oss for det om me ikkje drive på med de der kos og klem greiene. Må me virkeligt tvingas te det?

Me så komme fra hjem med foreldre fra landet, eller så e oppvokst på landet, mangle det der kos og klem genet så de der reine byas menneskene har i seg. Byas-kos-og-klem-genet.

Virkeligt, ka e galt med ett håndtrykk, sjøl i julatiå. Må me kladda og klemma og ta på kverandre så voldsomt?

Joda, eg vett at ein klem så vare i mer enn 20 sekunder utløyse någe dilletjafsorfiner så gjør oss godt. Men då klemme eg fruen, hvis det e det der tjafsorfinet eg vil ha. Googla det opp sjøl hvis du absolutt må vita ka tjafsorfinet hette. Eg e niks og nada interessert.

Me har den der intimgrenså vår, sånn ca 30 cm rondt oss, koffer e der så mange som tror at det å gå inn og bryta den e så grævla koseligt for oss. Det e nå liksom ein ting at me må tillate doktorar, frisørar og tannlegar å bryta den, men koffer ska den nya damå te ein kompis ha den tillatelsen, eller faren te ein fyr som e i samen med ei dama som kånå de kjenne?

Eg forstår det ikkje.

Og hør ein ting te dokker koseklemmere. De fleste av oss andre kan ikkje fordra å gå te lege, tannlegar og sånne så ska bryta de der private sfæregrensene våre. Og det gjelde faktisk den der kosegreiå dokkers og. Me lige det ikkje. Så kutt ut. Gje meg ein greie ‘handshake’ heller, hvis du føle sånn grævla trang te å kosa med meg.  

Eg lige Karl Marx og greiene hans. Sånn kommunist ideologi e i utgangspunktet gode greier adle veier. Men eg konne aldri vært kommunist. Å kyssa på kinnet eller på truten eller klemma vilt vekk, hadde for meg vært uholdbart. Hadde eg vært skapkommunist så hadde du aldri sett meg komma ut av skapet. Bokstaveligt talt

Eg konne ikkje ein gang vært med på Senfredag. All den der klemmingå av gjester så Thomas og Harald drive på med gir meg frysningar. Koffer. Ska det på ein måte bli mindre uformelt når de klemme? Tror du Sjefskommunist Honecker i gamle Øst-Tyskland syntes ting blei mindre formelt når Øverste kommunistsjef Bresjnev fra Sovjeunionene kysste an på truten, eller ga an ein goe klem?  

Fortsatt gooooood jul.

Klemz Jan Idar  

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden