28. jul, 2017

Luringene som lurer oss

Eg forstår det ikkje. Eg lige å tro at eg e middels smart, men gang på gang oppleve eg å bli lurt av folk som eg i utgangspunktet ikkje trodde va smartare enn meg.

Nå e det liksom blitt sommar, og lure som eg e så har eg venta heilt te nå med å bestilla ferie. Eg tror i hvert fall det va lurt, nå kan eg bestilla restplassar som e så billige at det faktisk e vanskelig å tro någe aent enn at du får an nesten gratis. Det må jo vær sånn at de omtrent går på underskudd, de så organisere reisen for deg. Bare 7900,- spenn for 2 stk for ein tur te Albania. For 8 dager. Det e grisebilligt. Du bestille, og så begynne alt tøyset. Ørten 100 kroner for koffertar, ørten 100 kroner for plassbilletter, ørten 100 kroner for mat på flyet, 399 kroner for 1,5 glass sjampiss, ørten 100 kroner for frakt te hotellet, etcetera etcetera. Plutselig så e reisen på øve 14000!!!!. Ka i hekkan. Det e antageligvis dyrare enn ka turen kosta opprinnelig i september i fjor.

Når du ser på kver enkelt del, så e det godt slik at du konne ha kutta ut møje.

Me trenge jo ikkje koffertar, ka ska me med bagasje. De fleste så reise te syden klare seg jo fint uten sminke og klær og sånn?

Frakt te hotellet, ka ska me nå med det, me reise jo te ei øy i middelhavet, ska komma oss te ein kai, ta båt øve te fastlandet, og komma oss videre te hotellet. Fikse det glatt sjøl liksom, på ein heilt ukjende plass der sikkert ingen kan snakka någe aent enn albansk og gresk. Selvfølgelig må det ligga inne som ett tillegg hvis du e lat, tilfeldigvis ikkje snakke albansk, og vil ha reiseselskapet te og ordna det for deg.

Plassbillettar, det e vel heilt greit så sitta på kver vår plass i flyet i 4 timar, me kan jo bare snakka oss ferige med kverandre før me går om bord

Mat på flyet, i 4 små timar kan du vel for pokker klara å gå på ein minislankekur. Me lett overvektige 50 åringar går jo stadigt vekk på slankekur, og me reise jo ikkje te syden for å kosa oss.

Champagne, ka ska vel madammen med det. Hu så e blomsten i mitt livs hage må vel klara seg fint uten litt gjødsel og næring. 399 kroner e alt for møje pengar i forhold te kor møje eg sette pris på den roså, liksom.

I tillegg te prisen så komme selvfølgelig fly tur retur Stavanger-Oslo, og overnatting der borte.

Prisen på billigturen te Albania begynne nærma seg stygt prisen på drømmeturen me hadde te Kenya.

 

Eg lige å shoppa på Netthandelen. De har ekstremt møje på auksjon der som du ikkje bør by på, men itte 3 glass med ein goe rødvin fra Loiredalen i sør-Frankrike, så e det lett å bli reven med.

Kanskje hive du innpå ett bud på 1 krona for ett kult skopussersett. Det koste jo 119 kroner i butikken, så det e jo ett skikkeligt røvarkjøp. Heilt feil. På toppen av den eina kronå di komme jo pakking og frakttillegg på 139 kroner, så pussesettet, så ikkje va så kult (det oppdage du når virkningen av de 3 glasså har forsvunnet) koste deg 140 kroner. Kem va det så va lur nå.

Og koffer e det sånn at plast-kina-elektronikk-dingsebomsar te 2500 kroner e någe me menn må ha og betale glatt for, bare an e kul nok. Kjenne det ingen plass når eg kjøpe det på ei eller aen luguber nettsia. Men går me på Plantasjen og kjøpe planter for samme summen så e det vondt langt inni hjerterotå.

Plast-elektronikk-dingsebomsen, så koste 25 kroner å produsera av små barnahender i Kina, havne som regel i ei gadget-skoffa, mens plantene kan stå og pynta opp rondt deg i mange år. Aligavel så e eg mest fornøyd me det så ligge lagra nederst i gadget-skoffå mi. Eg forstår det ikkje.

Men eg vett at de smartingane så selge meg billigreisene sine, så komme med kjempetilbudå på nettet, så har adle disse fantastiske elektriske plast-dingsebomsane te salgs på lugubre internettsider, det e någen utspekulerte folk så e møje lurare enn meg

Der e selvfølgelig møje aent og, billige forsikringar med ein milliard unntaksparagrafer, bilar så nesten ikkje har rust og ein motor så e bare halvveis nersleten, restauranter uten kokkar men med halvfabrikata råvarer (varmes godt i mikroens), etcetera etcetera, men eg kjenne eg blir deprimert bare eg tenke på det.

Så dette får holla.

Nyeste kommentarer

04.06 | 17:28

Hmm, e an bitteliten 😂

12.05 | 09:36

Eg har ein rød bil tilsalgs. Ta kontakt.

09.03 | 10:41

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd

08.03 | 13:07

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

Del denne siden