8. mar, 2020

Skjegg

Eg forstår det ikkje. Koffer det e så lite skriving om ett av de store problemene me har i samfunnet i dag. Trakkaseringen av menn med SKJEGG!

Hvis du gjør et søk på googlenettet eller andre nett så e der nesten ingen så snakke om det. Enkelte spede små klynk finnes der ute på det stora stygga nettet men det e nesten som kvit støy å regna. ‘Kvit støy’ seie du, ‘ka e det?’ Det e bakgrunnstøyen fra verdensrommet som ingen andre enn nerdar så forske på det klare å oppdaga.

Kver dag, i di tusen norske hjem så e der undertrykte menn så må barbera seg slik at de ser ut som någen nyvaska barnaromper i trynet.

Skolle de finna på å fylla instinktene sine og sleppa ut skjeggvekstane någen dager, så hive kvinnfolkå seg øve de og gir de beskjed om å raka det vekk.

Me snakke ikkje bare om kånene så trykke di ner. Morene seie de ser gamle ut, tantene seie de ser stygge ut og kvinnekolleger seie at det passe ikkje med skjegg på jobben. Du skremme kundene liksom. Forbaska tull og tøys.

Menn som går rondt og e glattbarberte e bare någen undertrykte stakkarer som ikkje tør leva ut drømmane sine. Drømmane som gjør di te ekta menn. Damer som leve sammen med menn og forlange at hakene te mennene ska vær glatt som olja vett ikkje at de går glipp av den flotte mannen så finnes i ynkryggen hu har foran seg.

‘Jo, men glattbarberte menn ser snillare ut enn menn med skjegg, ongane e redde menn med skjegg’ seie den kvinnlige potensielle undertykkaren te sitt forsvar. Forbanna tull og tøys seie eg igjen. Ongar bryr seg ikkje. De synst det e kult å dra i skjegget og e overhode ikkje redde.

At de e redde julanissen e någe heilt aent. Å vær redde ukjente mennesker med buldre stemme og maska e ein heilt normale ting å vær. Har ingenting med nisseskjegget å gjør. Eg og blir dritredde hvis der komme ein ukjente mann med skjegg og maska inn terassedørå mi og buldre ‘HAR DU VÆRT SNILL?’

OK, eg ska inrømma ein ting, før du komme med kommentaren. Skjegg og mat e ett problem. Der e og ein ting med sexakten som kan vær ett problem. Det vil sei, det e ikkje under selve måltidet at det e ett problem. Det e itte at me e ferige det kan vær ett problem. Men det e jo bare te å vaska vekk pastarestene i skjegget itte måltidet.

Og mine kjære kvinnlige medmennesker. Ein ting ska dokker vita. For ein mann å barbera seg kver dag e som å ha seg ein daglige uønska kastrering.

Og som dokker forstår. Eg snakke om ‘kjønnshårå’ på hakå, ikkje buskane lenger nere. Alt hår der nere kan rakas vekk med god samvittighet, så lenge du e forsiktige og det faktisk ikkje ende opp som ein forrektige kastrering.

Hilsen ein skjeggas.

Kommentarer

08.03.2020 13:07

Irene Njå-Gjellestad

Skjegg er kult så lenge det stelles nok til at det ikke er mer enn dag-gamle middagsrester i det, og ikke så langt at drøvelen blir kvalt av skjegg om man gir eieren en klem. Mann bestemmer selv.

09.03.2020 10:41

Jan Idar

Menn flest ønsker nok ikke å kvele damedrøvler med skjegget sitt. Men der finnes mange rare mennesker der ute, så helt sikker kan man ikke være. Vær varsom er alltid ett godt råd