29. des, 2019

Tepasning

Mannen lige å tro at han e ganske så tepasningsdyktige. Og han e det, egentlig, heilt fram te han e sånn ca 23 år. Itte det så slite han.

Gamle halvefeite menn på 55+ slite mest av adle. De tror at all den der livserfaringen de har fått i løpet mange år i livets harde skole gjør de mer robuste. At de e møje bedre rusta for endringar. Innerst inne så tror de at det besta e at verden stort sett tepasse seg te de. Men de e jo egentlig verdensmestrar i tepasning sjøl. ‘No problem’ om ‘shit happens’.

Gamle menn menn har jo tross alt tepassa seg nye jobbar, nye boplassar, nye kjærester, ny type pizzaer, kebab, bilar og gud vett ka.

Men de e egentligt blitt tvingde te å tepassa seg. Gamle kjæresten ville ikkje samla på de mer, huset skolle eksane ha, bilen va sundtrusta og måtte hivas og de går fremdels rondt og synst at morene sine kjyttisar eller komler med dott i e det mest gourmetaktige så har blitt produsert te nå på jordå.

Eg går møje rondt i min egen lille verden med mikrohåvet mitt og tror at eg e flink. Innerst inne så vett eg at sannheten e ein heilt aen. Sjøl om eg med stolthet kan sei at eg e litt annerledes enn adle de der andre mennene på 55+, så har eg aligavel mer enn nok av mine egne egoistiske stae greier.

Eg e sygt opphengde i ka så skjer i verden inne i mobilen min, sjøl om eg vett at der e egentlig ingenting av verdi der inne.

Eg surre rondt i stuå mi med knirkeskonå mine, sjøl om eg e blitt fortalt hundre ganger, minst, at det e ekstremt irriterande for de rondt meg.

Samboeren min må alltid fjerna driten i sluken i vasken itte meg når eg har spylt av kjyttrestar og andre ting på tallerkenen min.

Eg prate møje vas heile dagane, sjøl om adle rondt meg ønske at eg prate litt seriøst av og te. Tross alt, den virkelige verden består av ein god del alvor, enten mikrohjernen min oppfatte det eller ei.

Der e tusenvis av sånne eksempler. Utenpå så ser eg ut som ein mann så prøve å tepassa seg adle slags endringar og korreksjoner. Men innerst inne så e eg ein heilt vanlige 55+ mann.

For eksempel så vil eg at samboeren min ska finna seg i at eg lage lyder om nettene som ligne på ein blåkval i rier. Sov bare videre tenke eg, men det e nok ikkje så enkelt når kvalen på siå di lage lyder som kan skremma livskiten ut av Satans ynglepakk og aent skrømt.

I dyreverden så vil dyr så ikkje klare å tepassa seg endringar dø ut. Oss halvfeite stae enfoldige uvitende gamle menn med livets harde skole og alvorlige tepasningsproblemer får pussig nok leva videre. Koffer det?