11. jan, 2019

De flotte mennene

Av og te så hørre eg folk seie ‘du e så gammale så du føle deg’. Eg e grævla heldige. Som regel så føle eg meg akkurat lika gammale så eg e. Lett sleten og litt ødelagte gjør at eg har ein følelse av at eg e mange og femti år, og det stemme grævla bra med alderen min. Det hende rektignok at eg sitte for lenge på do og surfe med mobilen, sånn at eg får problemer med å reisa meg. Men det e ikkje på grunn av at eg e ein ødelagde oldis eller någe sånn, kun dovne bein og ein litt vonde rygg, og det kan skje med ein tjueåring og, tror eg.

Eg tror aligavel det kan vær møje sant i det der utrykket. Ittekvert så du blir gammale så henge og slenge møje av greiene dine rett ner. Men du legge liksom ikkje heilt merke te det der du sige rondt og føle deg ‘hotte’. Eg føle meg av og te, ikkje ofta, akkurat som ein guttunge. Madammen seie det og ‘du e akkurat som ein dretunge i håve’. Så det stemme jo bra.

Men speilet på badet lar seg ikkje lura når du stille deg opp for å pissa. Det e liksom ikkje den same figuren du ser i det som du ser inne i håvet ditt.

Der e jo någen halvgamle menn så får det te. De trene med vekter, springe lange turar, drikke lite brennevin, spise møje frukt og proppe seg med helseprodukter. De e mjuke og fine og har klart å få kroppen te å se ut sånn så hjernen tror at an ser ut. Husk, mentalt sett så stoppe alt opp når du e sånn ca 23 år. Og någen av disse unike gamlingane klare å bremsa kroppsforfallet sitt og se ut som 23 åringar. Men dette gjelde definitivt ikkje den store hopen av oss.

Faktisk så e det bare fra hoftene og ner at me holde oss ganske greit. Legger og lår fungere jo sånn rimelig bra. Der e kanskje ett par ting der nere så ikkje har klart å holda spensten fra 20 årå, men aligavel. Fra hoftene og opp e det verre. Sjøl har eg vel sånn någenlunde klart å ta rottå på det mesta. Både innvendigt og utvendigt.

Eg skolle gjerna stått på å trent og sånn. Men i likhet med de fleste menn så e eg mer opptatt av å passa på sofaen så an ikkje blir stjålen. Der e møje tjuvpakk i verden, men så lenge du ligge oppå sofaen og passe på heile kvelden, så har du ein bekymring mindre.

Og eg synst synd på damene som prøve å inspirera og motivera oss menn te å bli litt mer aktive. Trena, kle oss fint, stella hud og hår, lokta godt og eta sundt sånn så de gjør, det bør jo vær viktige ting for oss menn og. Damene leve i den troen at disse viktige tingå kan motivera oss menn te å reise oss fra sofaen og gjør ein liten anstrengelse. Og me e jo enige med de, det e bare det at i håvene våres så har me ikkje problemer. Me jo flotte og ‘hotte’ og har ingen behov for å forbedra någen ting så helst.

Bruke du auene litt når du e ute og går, så vil du legga merke te at der e ekstremt mange flotte damer så går og drasse på slaskete dvaske menn. Du synst sikkert litt synd på de stakkars damene. Det trenge du ikkje. Det e bare snakk om tid så e de der dvaske mennene i gravå. Der e ei grensa for kor lenge menn klare å siga rondt og vær ‘hotte’ med tette blodårer, daglige hjerteinfark og diabetestyper med høge nummer.