4. jun, 2018

Uvesen (tligheter)

Der e møje uvesen i samfunnet i dag. Eg e i utgangspunkte imot all uvesen. Uvesen e jo ein uting. Eg tror adle e enige med meg i det, sjøl adle dokker så e ein del av uvesenet.

Ånei tenke du, det gjelde ikkje meg, Eg e ikkje någe uvesen. Joda, du e det. Du komme med adle disse uvesentlige tingå dine på adle de sosiale mediene, dele ting folk ikkje bryr seg om, legge ut om ting som kun du synst e interessant.

De aller fleste på facebook synst at det DU legge ut e kjedelig, du e ein spammer synst de. De synes stort sett at det bare e det så de sjøl legge ut, eller dele, som e kjempeinteressant. Og dermed så e de sjøl, uten å vita det, ein del av uvesenet, de e blant disse uvesentlige menneskene med de uvesentlige tingå sine.

Bare sjekk sjøl, se på adle delingane, bilder av bilar og solnedganger, annonser og spamming av sider som folk har trykt liker på. Se kor møje du synst sjøl e av kjempestor interesse. Nesten alt e ett uvesen bestående av uvesentligheter.

‘Åhh’ tenke du, ‘goasen, tror han e så møje bedre enn oss’. Neida, eg vett grævla godt at eg ikkje e bedre enn någen andre, det komme eg heller aldri te å påstå. Eg e ett liga stort uvesen så adle andre. Men ikkje tro at det e någen trøst for deg. Eg vett at eg e ett uvesen, du tror fremdeles at du ikkje e det, at folk bryr seg om greiene dine. Gløm det.

Og adle disse greiene så folk tror de ska klara å forandra verden med. På disse sosiale uvesen mediene. Få vekk plast og dritt, få vekk bomavgifter og utlendinger, ja te mer ulv og mer vegetarmat, slutt med palmeolja, barnevernet må stenga, politikarene e domme i håvet, muslimar e farlige og MDG ødelegge Oslo. Lag grupper, lag opprop og underskriftskampanjer. Kyss meg i rauå.

Ok, eg vil laga litt uvesen nå. Eg starte ein kampanje mot eiendomsskatt og avgifter. Seriøst meine eg at me må fjerne adle avgifter og  kompensere med å øka inntektskatten. Kjempepopulært, og me drite i ka me gjør med valgfriheten te folk.

Sånn så det e nå kan me jo ikkje ha det. At fattige byalkoholikere ska, i tillegg te å betala høge eiendomsskatt på dyre byleiligheter, og betala skyhøge spritavgifter te staten e urettferdigt. Bygdalkoholikerene bor jo møje billigare, null eiendomsskatt, og har derfor møje mer pengar te brennevin, som stort sett e hjemmabrent og dermed avgiftsfritt og billigt. Det føles som om der e ein skjeivhet i dette.

Så øk inntektsskatten for adle, fjern spritavgiften og null ut eiendomsskatten. Rektignok så må de så ikkje drikke sprit betala mer skatt for at adle alkisane ska få det bedre, men ka så. Kem bryr seg. Bare by og bygda alkisaene får litt likare vilkår når det gjelde brennevin. Og de så e avholdsmennesker har jo og muligheten for å kjøpa avgiftsfritt brennevin og bli alkisar.

Og moms på melk, koffer ska eg sleppa unna, sjøl om eg ikkje drikke melk, koffer ska de melkavhengige ta heile byrden sjøl.

Og koffer ska de på Undheim sleppa å vær med på å finansiera kollektivtrafikken i Stavanger, de så bor i Stavanger har jo ikkje någe valg. Hadde de hatt det så hadde de jo flytta te Undheim, men de e jo byassar. Med høgare inntektsskatt for adle, så må de på Undheim og vær med på å betale på greiene i Stavanger. Det har Undheimfisane godt av.

Nei, vekk med avgifter og eiendomsskatt, enten det e te bom, melk, brennevin eller dyre luksusleiligheter i Stavanger.

Dette må vær någe av det mest uvesentliga eg någen gang har skreve, men eg håpe jo mange lese det og føle at de har brukt opp 10 minutter av tiå si på någe totalt uvesentligt. Og det e 10 minutter du for alltid har mistet, tenk litt på det. Og nå kan du jo åpna facebokå di igjen, og signera ett eller aent tåpeligt opprop, eller dela någe totalt uinteressant, og ittepå kjenne på den tapte tiå di. Du får an aldri tebake.